At vælge det rette dyr til familien

oern

11 måneder siden |  0 comments  |  Livsstil

Det er altid dejligt, at kunne udvide familien med et kæledyr. Børn får en god relation til dyr og lærer, at tage ansvar for et andet væsen. Selvom det er utrolig hyggeligt at have et kæledyr, så skal man huske på, at der er mange forpligtelser forbundet med, at tage et dyr til sig. Man er forpligtet til at tage hjem og fodre samt socialisere dyret. Et dyr er et levende væsen, som har fortjent ubegrænset kærlighed. Læs mere information inden du køber et dyr.

Gode tids når du skal vælge det rette dyr:


I overvejelsesfasen er det vigtigt, at man laver en liste med de dyr, som man matcher godt med. Dette indebærer, at man tager højde for hvor meget tid man har til pleje og pasning, og dermed bl.a. vælger dyr ud fra dette kriterie. Hvis man er allergisk overfor pelsdyr, så er krybdyr og fisk et oplagt valg. Dyrets behov skal man også have med i overvejelserne, da nogle dyr er meget sociale og dermed ikke kan fungere alene. Hvis du har masser af tid til at tage dig af et dyr, så er det en god ide, at vælge et krævende dyr som kæledyr. Dette kan f.eks. være:


  • Hund

  • Kat

  • Hest


Hund og hest kræver meget tid, hvorimod katte er mere selvstændige. Hvis man gerne vil have et dyr, men ikke har tid til så meget som f.eks. 3 gåture om dagen, så kan følgende dyr være en mulighed:


  • Gnaver

  • Fugl

  • Fisk


Gnavere og fugle kræver, at der hele tiden er adgang til mad og vand. Gnavere skal gerne spise hyppigt og vil være tilfredse med at blive nusset og komme ud fra buret engang imellem. Fugle er mere selvstændige og har det fint, så længe der er mad og vand. Hvis man vil have mulighed for at kunne gøre hvad man vil, så bør man anskaffe sig fisk. Fisk kræver ingen form for socialisering, men skal have mad dagligt.

Værd at huske på inden du køber et dyr:


Selvom børnene plager om at få et dyr, så er det vigtigt, at man får gennemtænkt det hele, inden man siger ja. Der er mange faktorer at tage hensyn til. Noget af det vigtigste er, at man ikke bare siger ja til at få et dyr, fordi børnene plager om det. De voksne skal være lige så begejstrede, så det ikke ender med, at ingen vil tage sig af dyret. Nogle af de parametre, som man skal overveje, er bl.a.:


  • Dyrets behov

  • Tid

  • Penge

  • Interesse


Man skal være sikker på, at kunne opfylde dyrets behov, så man får et veltilpas og funktionelt dyr. Bliver dyrets forsømt går det udover dets velvære således, at dyret kan ende med at dø. Derfor skal man også have tiden til, at kunne tage sig ordentligt af dyret. Økonomi spiller også en væsentlig rolle, da man skal kunne betale sine dyrlægeregninger, betale for mad samt tilbehør. Interessen for dyret skal også være der, da jo mere interesseret man er i dyret, desto mere vil man også gøre for dyret.

At anskaffe sig et dyr er ikke noget man bare lige gør. Det kræver tid, penge og interesse. Hvis man kan opfylde disse kriterier, så kan man med sikkerhed give et dyr et fantastisk liv.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Kunne du tænke dig, at det kildede lidt i maven?

Prøv din koordinaiton, balance og højdeskræk af og tag i Frederiksdal Klatrepark, hvor der er masser af udfordringer for enhver. Er du en af dem, der hele tiden søger et nyt kick? En af dem, der befinder sig rigtig godt...

Read More...

Få et gavetip til hende og ham

Er du på udkig efter et gavetip til hende eller ham, men er i tvivl omkring hvad det skal være? Måske kan du blive klogere her på Frost Records, hvor vi i dag kommer med et par bud på hvad det kunne være. Lad os allerede på nuværende tidspunkt afgræn...

Read More...

Plenny Shakes gør det nemt at leve sundt og vegansk

Det er en stor beslutning at holde op med at spise kød, men det kan også være den helt rigtige beslutning for dig at træffe. Det er både i forhold til miljø, dyrevelfærd og din egen sundhed. Men det kan være svært at holde styr på, om du får alle de...

Read More...