Styrk fællesskabet gennem sport

sammen om at komme i form

1 år siden |  0 comments  |  Livsstil

I nogle sportsgrene er det helt afgørende for resultatet, at der er et velfungerende hold. Individuelle præstationer kan selvfølgelig også hjælpe holdet godt på vej, men i sidste ende skal hele holdet gerne stå stærkt. Det kræver blandt andet, at der er et godt fællesskab på holdet. Og i mange tilfælde kommer den fællesskabsfølelse faktisk helt af sig selv. Sport er nemlig en rigtig god måde at møde nye folk på og starte nye venskaber.

I holdsport arbejder man sammen. Det er man nødt til. Og det betyder også, at man kommer tættere på hinanden. Til træning skal man øve sig, så man er klar til eventuelle kampe. Og det vil helt naturligt bringe folk tættere på hinanden. Det er en fordel at kende hinanden godt, hvis man skal kunne arbejde godt sammen som et hold. På den måde kender man hinandens styrker og svagheder og kan reagere på dem.

Sport er for alle


De fleste kan begynde til en sportsgren. Ofte kræver det ikke særlig meget, og selvom man ikke er motiveret af selve konkurrencen i sportsgrenen, så kan der være andre gode grunde til at begynde til en sport. En af dem er det fællesskab, som man får med dem, som man træner sammen med. Hvis det er fællesskabet man søger, så kan det være en god idé at gå efter en holdsport. Men du kan også sagtens opnå et fællesskab i individuelle sportsgrene.

Hvis du går i en klub, hvor I træner sammen, så vil du helt naturligt blive en del af fællesskabet. I træner sammen med det fælles mål at blive bedre, og det er netop de fælles mål, som betyder, at I kommer tættere på hinanden. Det gælder inden for de fleste sportsgrene, at man går efter mange af de samme mål. Derudover kan man have sine individuelle mål, som der nok også er større chancer for at opnå, hvis fællesskabet på hele holdet er godt. Sport er godt til at inkludere alle. Hvis du er ny i en by, så kan det være en god mulighed for at få nogle bekendtskaber, som på sigt måske kan udvikle sig til gode venskaber.

Altid noget at snakke om


Det gode ved at gå til en sport er, at der altid er noget at snakke om. I kan nemlig snakke om den sport, I går til. Det betyder, at det er nemmere at komme til at snakke med nye mennesker, også hvis man er lidt genert. I mange tilfælde vil folk, der ellers er generte, også have det nemmere med at snakke med andre folk på denne måde. det har en betydning, at man er fysisk aktiv sammen og deler glæden ved sporten. På den måde ved man, at man i hvert fald altid kan snakke om det. Og når samtalen først er i gang, så kan det nemt føre til snak om alt muligt andet. Sport styrker altså fællesskabet og bringer folk tættere sammen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Kvinde: Forbered dig til julefrokosten og nytår

Vi har nu ramt midten af oktober og julefrokost sæsonen er lige på trapperne. Der bliver her både holdt julefrokost med veninderne, familien og med jobbet og der er her forskellige stilarter og ting der kan forberedes, så man undgår at stå dagen før...

Read More...

Vælg nogle gode trailsko

Mange får ikke tilpasset deres sko til deres træning, hvilket desværre kan medføre en masse skader og en ikke særlig optimal træning. Når løbeturen foregår i skoven, er underlaget ofte ujævnt, der er mudder og det kan være mere krævende at løbe der....

Read More...

Værd at vide om a-kasse, dagpenge og karenspeiode for dimmitenter

Efter mange års sved og tårer, lange eksamensperioder og mange timer på læsesalen er der nu endelig lys for enden af tunnelen. Uddannelsen er ved vejs ende, og de mange år på SU er nu snart et overstået kapitel. På den ene side betyder dette et farve...

Read More...